Munsch Chemie-Pumpen

Specijalista za nemetalne plastične pumpe

Ime MUNSCH već desetinama godina je sinonim za inovacije, individualna rešenja i pouzdanost. Kao proizvođač nemetalnih pumpi, MUNSCH je vaš pouzdani partner kad god je reč o pumpanju problematičnih, agresivnih i/ili abrazivnih tečnosti.

Proizvedene prema najnovijim metodama, pumpe MUNSCH pokazuju pouzdanost u radu, robusnost, maksimalnu energetsku efikasnost, izvrsnu hidrauliku, lakoću održavanja, niske troškove životnog ciklusa i jednostavnost montaže i rastavljanja. MUNSCH ima pouzdano upravljanje kvalitetom, široku paletu nemetalnih plastičnih horizontalnih i vertikalnih pumpi, dizajniranih za agresivne, korozivne i/ili abrazivne medije.

Protok: do 1200 m3 / h, visina dizanja: do 90 m, radna temperatura: od -20 do 180 ° C, radni pritisci: do 16 bara, glavni materijali: PFA, PP, PVDF, PE-UHMW, PTFE,
zaptivka vratila: jednostruka ili dvostruka mehanička zaptivka / magnetna spojnica.

Horizontalne pumpe s mehaničkim zaptivačem

  • Hemijski standardizovane pumpe tip NP i oklopljene tip NPC
  • Pumpe u blok izvedbi tip NP-B i oklopljene tip NPC

Ove pumps su idealan izbor kad je reč o pumpanju kiselina, lužina ili hemijski kontaminiranih tečnosti sa ili bez čvrstih materija.
Tipične primene uključuju hemijsku i metalnu doradu, linije za nagrizanje u kiselinama (bajcovanje) čelika i nerđajućeg čelika, jedinice za isparavanje i regeneraciju, prečišćavanje dimnih gasova nizvodno od spalionica otpada, kao i čišćenje izduvnih gsova i prečišćavanje otpadnih voda.

Horizontalne pumpe s magnetnom spojnicom

  • Hemijske magnetne pumpe tip CM
  • Hemijske magnetne pumpe tip CM-B

Ove pumpe su rešenje za pumpanje tečnosti s opasnošću za okolinu ili zdravlje, poput kiselina, lužina, rastvarača ili proizvoda visoke vrednosti sa ili bez čvrstih materija. Tipične primene uključuju hemijsku i farmaceutsku industriju, kao i postrojenja za elektrolizu i galvanizaciju.

Vertikalne pumpe

  • Tip pumpe TNP-KL i TNP sa ležajem
  • Slobodna vertikalna pumpa tipa TPC i TNP-C

Ove vertikalne hemijske pumpe posebno su dizajnirane za rukovanje kiselinama, lužinama ili hemijski zaprljanim tečnostima sa ili bez čvrstih materija. Tipične primene uključuju hemijsku i metalnu doradu, linije za kiseljenje čelika i nerđajućeg čelika, jedinice za isparavanje i regeneraciju, mokro prečišćavanje dimnih gasova nizvodno od spalionica otpada, kao i prečišćavanje iizduvnih gasova i prečišćavanje otpadnih voda.

Prijemna posuda

Centrifugalne pumpe korisnicima nude brojne prednosti. Iz razloga svojstvenih njihovom dizajnu, ipak postoje neke posebnosti koje se moraju uzeti u obzir.
Dakle, horizontalne centrifugalne pumpe nisu u stanju povući tečnost s dubljeg nivoa. Ako upotreba vertikalne pumpe nije izvodljiva ili poželjna, između usisne cevi i horizontalne pumpe može se postaviti usisni lonac. To osigurava sposobnost samousisavanja i omogućuje nadogradnju horizontalnih centrifugalnih pumpi na samousisne pumpe.